Wat zijn naast Bitcoin de best presterende cryptomunten op dit moment?

Na de koersstijgingen van de afgelopen tijd kijkt men vooral naar de koersontwikkeling van de Bitcoin. Dat is wat kort door de bocht, want naast de Bitcoin zijn er diverse cryptomunten die hele goede prestaties neerzetten. Daarom bieden wij in dit artikel een overzicht van de vijf best presterende cryptomunten.

Naast de Bitcoin is er ook een aantal andere cryptomunten dat opvalt door bijzonder goede prestaties. We zetten 5 cryptomunten op een rij die je volgens insiders in de gaten moet houden.

5. Ripple (XRP)

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat het bedrijf Ripple en de munt XRP officieel twee losse zaken zijn. Daarmee is ook verklaard waardoor de sterke ontwikkelingen van het bedrijf niet direct terug te zien zijn in de koers van de munt. Het is echter duidelijk dat het toenemend aantal Blockchain-toepassingen dat het bedrijf verkoopt de vraag naar de cryptomunten doet toenemen. Daarom verwachten experts dat de koers van Ripple (XRP) ondanks een dip op dit moment toch zullen stijgen.

Deze prijsstijging was al voorzien door diverse specialisten.

In dit filmpje legt men de werking en het doel van de Basic Attention Token (nr. 2 van de lijst) uit. (Tekst loopt door na het filmpje.)

4. Eos (EOS)

Eos presteert eigenlijk het hele jaar al goed. Ze wist al vóór de rally van begin april sterke koersstijgingen te noteren. De rally die volgde versterkte de koersstijgingen en inmiddels is de koers in 2019 al verdubbeld.

Het team rond Eos (EOS) boekt sterke vorderingen gezien het stijgend aantal dApps dat met hun Blockchain ontwikkeld wordt. Daarbij kent Eos (EOS) een sterke en loyale gebruikersgroep die in deze Blockchain geloven. De verwachting is dan ook dat de koers van Eos in 2019 nog verder zal stijgen.

Veel analisten tippen de Eos (EOS) als munt met de grootste koersstijging in 2019.

3. Litecoin (LTC)

Sinds oprichter Charlie Lee terug is bij Litecoin heeft de cryptomunt duidelijk wind mee. Zo steeg de koers van de LiteCoin in dollar al met 150%. De koersrally van begin april heeft hier zeker toe bijgedragen.

Daarnaast geeft Litecoin aan steeds nieuwe toepassingen te willen ontwikkelen. Zij kondigen onder meer initiatieven aan om nog beter te presteren op het gebied van vertrouwelijke transacties. Nasdaq ziet die ontwikkeling ook en bestempelde Litecoin (LTC) als een van de vier interessantste cryptomunten voor 2019.

2. Basic Attention Token (BAT)

Dat de Basic Attention Token (BAT) het goed doet zagen we al in de wallet van Robert. Naast de koersstijgingen in mijn wallet zagen we dat de munt tot nu toe in 2019 een totale koersstijging van meer dan 200 % laten zien.

Dit wordt voor een deel toegeschreven aan het kundige team, waar onder meer de ontwikkelaar van programmeertaal Java en oprichter van Mozilla achter zit. Daarnaast is de eigen browser erg positief voor de marktadoptie. De munt wordt dan ook niet voor niets bestempeld als een van de interessantste cryptomunten met een werkend product of dienst.

1. BinanceCoin (BNB)

Er is altijd baas boven baas en dat geldt ook voor BinanceCoin (BNB) dat deze lijst met best presterende cryptomunten aanvoert. De munt wist zover te pieken dat zij zelfs een koers noteert die boven het hoogste punt van 2017 ligt.

Naast de waarde van de munt zelf wordt de waarde vooral toegevoegd door het toevoegen van producten en diensten. Zo was de introductie van de BitTorrent Token (BTT) een doorslaand succes en wist zij veel goodwill te behalen met haar actie om Bitcoin SV (BSV) te delisten.

Opvallend is dat van de 10 best presterende cryptomunten van 2018 er vooralsnog maar 2 cryptomunten zijn die het tot deze lijst brengen. Met name opvallend is dat Stellar (XLM) en Ethereum (ETH), die aan het begin van het jaar op menig favorietenlijstje prijkten, nu niet terug te vinden zijn.

In dit artikel zie je de details per koers en de grafieken met koersverloop.

 

 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.